BtcTurk „det första“ utbytet för att underteckna sponsringavtal w / nationella lag

Turkiet-baserade cryptocurrency-utbyte BtcTurk har framträtt som huvudsponsor för Turkiets kvinnliga och mäns nationella fotbollslag. Detta gör dem till världens första cryptocurrency-plattform för att underteckna en sponsringavtal med ett landslag, säger utbytet.

Per en Reddit-post från Bitcoin Revolution officiella konto är detta sponsringavtal med stöd från Turkiska fotbollsförbundet (TFF) ett „väldigt viktigt partnerskap“ för landslagen när de går vidare till UEFA European Championship som kommer upp 2021.

„BtcTurk blev den första cryptocurrency-plattformen i världen som undertecknade ett sponsring med ett nationellt lag“, sägs i meddelandet

BtcTurk, VD Özgür Güneri, som kommenterade betydelsen av ett 28-månaders giltigt avtal, sa att flytten kommer att hjälpa till att placera BtcTurk som det främsta varumärket cryptocurrency-utbyte i världen. „Vi är mycket stolta över att vara en av de“ främsta „anhängarna av våra nationella lag vid UEFA-mästerskapet, som kommer att hållas 2021 – första gången spelen kommer att hållas under ett udda nummer,“ tillade han.

En övergång av BtcTurk att snida en nisch för sig som sponsor för fotbollslag gjordes år 2019 då utbytet inköpte en sponsringsavtal för skjorta som såg den turkiska fotbollsklubben Yeni Malatyaspor bär tröjor med BtcTurks logotyp för turkiska Süper Lig 2019-2020 säsong.

„Förra året stöttade vi Yeni Malatyaspor, en av de framgångsrika klubbarna i TFFs Super League, som deras namn och tröja sponsor.

I år fortsätter vi att bidra till det turkiska sport- och fotbollssamhället,“ sade Güneri i detta senaste meddelande

Som tidigare rapporterats , enligt Statisticas globala konsumentundersökning för 2019, äger 1 av 5 turkiska svarande kryptokurser i någon form. Den höga kryptoägarfrekvensen i Turkiet noteras vara förknippad med den inflationstänkta nationella fiat-valutan, den turkiska liran.

Cryptoverse var snabb för att nå fram till nyheterna, med vissa gratulera utbytet till partnerskapet, och andra uttryckte sina oro över ett potentiellt kryptoförbud. „Den bästa förberedelsen är att ta bort några kryptor,“ sade en användare, med en annan tillägg: „Du måste erkänna att det är nu mycket svårare att förbjuda crypto eftersom de i princip skulle förstöra huvudsponsorn för det nationella fotbollslaget.“